Tilbage til kaldet Tilbage

Kunst udstilling: Alice Warlo og Lone Lumbye, august 2009

Stærke oplevelser på væggene
i Skovlunde Medborgerhus i august

Alice Warlo og Lone Lumbye
udstiller billeder i akryl og textil


Udstillingen åbnes i cafeen:
lørdag den 8. august kl. 11.

Fra kl. ca. 11.15 underholder:

Martin Skaarup og Bo Poulsen
med sang og akustisk guitar
.


Læs om dem på: www.itu-musik.dk
Logo for Itu-musik


Billede af Alice Warlo Billede af Lone LumbyeOm Alice og Lone:

Lone Lumbye og Alice Warlo mødte hinanden i februar 2004, da Alice udstillede i Skovlunde Medborgerhus. I de forløbne år har dette møde udviklet sig til et venskab.

Deres fælles interesse for kunstnerisk kreativitet får vi glæde af i august måned, hvor de sammen udstiller farverige og spændende billeder i Skovlunde Medborgerhus - i henholdsvis akryl og textil.

Hos begge ses en fascination af naturens mange former. Det kommer til udtryk dels gennem blomster, himlen med dets skyformationer og det kæmpe farvespænd fra lyse pasteller til den stærke farvebrydning i horisonten fra den op eller nedgående sol.

Men ikke mindst gennem portrætter, som kan være fanget i et split sekund fra vanviddet, glæden, sorgen, meditationen. Vi aner også i billederne en interesse for det spirituelle, myter og eventyr.Alice er maler fra Århus Kunstakademi ved professor Mogens Gissel. Hun har siden uddannet sig indenfor astrologi, kunstterapi og det spirituelle. I hendes textilbilleder ser man hendes helt specille teknik. Alice siger selv om sine portrætter: Det er spændende at skabe et portræt af et virkeligt menneske, men det er mindst lige så spændende at "digte" et ansigt. Jeg ser mine portrætter dybt i øjnene og tænker: Hvad mon du vil fortælle mig?Lone siger:  Jeg er i modsætning til Alice ikke uddannet kunstner. Jeg har siden først i 80'erne fået (købt) timer hos forskellige kunstnere, bla. Jane Blickfldt, Birgit Langborg, Gerda Swane, Mitch Waite som bor i Nice, og ikke mindst Alice Warlo, som laver "kurser efter mål" med fin fornemmelse for, hvor deltagerne er i livet. Det er givende kurser både i maleri og syning af billeder og kort.   Jeg blev, og er stadig, meget inspireret af Alices mange portrætter / ansigter som hun udstillede i 2004.

Når jeg endelig er i "malemode", flyver tiden og penslen og jeg selv er næsten vægtløs.  Det kan være virkelig spændende og udfordrende at forsøge at få visualiseret ideer, eller bare vente og se hvad der dukker frem.

Det er fantastisk at opleve, hvor stor forskel en lilla farveklat anbragt i f.eks. en mundvig kan gøre - hvordan jeg kan "modellere" et portræt frem, når jeg maler lag på lag på lag.
Liste over udstillede billeder

Udstillede billederBilleder af Alice Warlo


Billede af Alice Warlo
Billede af Alice Warlo


Billede af Alice Warlo
Billede af Alice Warlo

Billeder af Lone Lumbye


Billede af Lone Lumbye

Billede af Lone Lumbye Billede af Lone Lumbye

Billede af Lone Lumbye


Billede af Lone Lumbye
Billede af Lone LumbyeOpdateret d. 31.8.2009

Tilbage til kaldet Tilbage